Personal trainer Den Haag

Personal training wordt met het jaar populairder. De personal training studio’s in de grote steden schieten als paddenstoelen uit de grond. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om samen te gaan sporten met een personal trainer Den Haag. Een groot risico als je zelf de sportschool instapt is dat je blessures oploopt en niet weet wat je doet. Deze twee dingen zorgen ervoor dat je weinig tot geen progressie kan boeken. Een personal trainer Den Haag weet alles van fitness en kan op basis van jouw doelen een programma maken voor een aantal maanden of jaren, Het is maar net wat jouw doelen zijn en hoe snel je deze kunt halen. 

personal trainer Den Haag

Verschillende doelen vereisen andere trainingsmethodes

Fitness is heel breed en voor ieder persoon kan het wat anders betekenen. De ene persoon wilt afvallen terwijl de andere persoon juist meer spier wilt hebben. Als je wilt afvallen zul je meer conditie dingetjes gaan doen en als je kracht wilt opbouwen en spieren wilt opbouwen zul je sneller niet veel met conditie doen, maar meer op kracht trainen. Ook is de voeding die nodig is voor deze doelen compleet anders. Als je spier wilt aankomen moet je meer eten dan normaal en als je wilt afvallen natuurlijk minder. Ook zijn er mensen die conditie willen opbouwen. Hier moet je meer gezond voor eten en niet perse minder of meer. Dit is vooral te behalen door veel conditie trainingen te doen en te focussen op de manier waarop je meer conditie wilt hebben. Tot slot zijn er ook mensen die beter willen worden in een bepaalde sport met krachttraining. Voor deze mensen is het juist belangrijk dat je zo veel mogelijk op een praktische manier traint die scenario’s nabootst die je tegenkomt in de sport en zo beter te worden of sneller of behendiger.

Voeding

Naast het sporten is voeding essentieel. Zonder passende voeding zul je misschien wel je doel halen, maar een heel stuk langzamer dan als je goed op je voeding let. Je hebt namelijk voeding nodig om aanpassingen te maken in jouw lichaam. Jouw auto rijdt ook niet op niks of op benzine als het een diesel auto is. Voor het opbouwen van spieren heb je bijvoorbeeld veel meer eiwit nodig. Vaak zelfs het dubbele als dat je normaal eet. Dit is namelijk een bouwstof en deze zorgt voor veel bouwwerk in jouw lichaam.